Viaceré ZŠ sprístupnia verejnosti svoje športoviská aj počas leta

02.07.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 2. júla (TASR) - Mesto Vranov nad Topľou uviedlo v závere tohto školského roka do života nové ihriská v areáloch materských škôl (MŠ) na Sídlisku II, Sídlisku 1. mája a na Kukučínovej ulici. Novovybudované hracie plochy nie sú určené pre verejnosť, avšak o športové vyžitie počas leta vranovskí školáci ukrátení nebudú. Svoje športoviská im počas prázdnin sprístupní na území mesta viacero základných škôl (ZŠ).
Ako TASR informovala hovorkyňa vranovskej radnice Eva Mitaľová, náklady mesta na vybudovanie troch detských ihrísk v areáli spomínaných MŠ dosiahli 15.000 eur. V tejto sume sú zahrnuté výdavky na zakúpenie jednotlivých hracích prvkov v podobe šmýkačiek, preliezačiek, vahadlových hojdačiek či kolotočov, ale aj terénne úpravy, ktoré boli spojené s výstavbou nových športovísk.
"Tieto detské ihriská nebudú sprístupnené pre verejnosť počas letných prázdnin, a to pre hygienické normy, ktoré sa na ne vzťahujú. Mesto však sprístupní počas letných prázdnin športoviská viacerých základných škôl s tým, že do konca tohto týždňa uskutoční opravy všetkých detských ihrísk na jednotlivých sídliskách," objasnila Mitaľová.
Prázdninujúci školáci tak môžu cez leto využívať okrem hracích plôch situovaných v medziblokových priestoroch aj športoviská v areáli ZŠ na Sídlisku Juh, a to od 8.00 do 20.00 h počas pracovných dní. Ihriská ZŠ na Sídlisku II budú pre nich otvorené od pondelka do piatka medzi 8.00 a 15.00 h.
ZŠ na Bernolákovej ulici sprístupní verejnosti svoje športoviská počas pracovných dní iba v určitých termínoch, konkrétne od 2. do 13. júla a od 20. do 31. augusta medzi 8.00 a 16.00 h. Od 20. do 31. augusta môžu od 7.00 do 15.00 h využívať prázdninujúci školáci aj ihriská ZŠ na Sídlisku Lúčna. Areál asfaltového ihriska ZŠ na Kukučínovej ulici bude otvorený v lete počas pracovných dní od 8.00 do 16.00 h v termínoch 2. až 6. júl a 13. až 17. august.
 

Vyberte región